Будала гори с безакцизни цигари

Бизнесът с цигари продължава да процъфтява

Ром от Република „изгоря“ след като бе заловен да продава открито безакцизни цигари гаражно производство. Нелегалните папироси обикновено се крият под маси, щандове и мазета и се изкарват само при поръчка. 36- годишен обаче застанал на пъпа на Махалата, централната улица Ястреб, разпънал сергия и гордо си изложил стоката. Логично, първия полицейски патрул минал през неделния цигански пазар конфискувал стоката и закопчал продавача. На такива в „Република" за краткост им викат „будали“/В Махалата се имат за турци и говорят на този език/. 

Неделният улов на безакцизни цигари достигна 6140 къса, заловени при полицейски акции в Хасково и Димитровград. 57-годишен мъж бил спипан на Битака с бус претъпкан с цигари без бандерол.

2280 къса са иззети от 56-годишна жена на улица „Гоце Делчев” в Хасково. Други 1100 къса са конфискувани от дом на улица „Найчо Цанов”, собственост на 54-годишен хасковлия. Всички безакцизни цигари са иззети с протоколи за доброволно предаване, а на лицата са съставени актове.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини