Иво Димов за бюджета: Не става дума за инат, а за реалности!

Кметът продължава да твърди, че бюджета на общината ще е труден

Бюджетът на Димитровград  2013 година ще е труден и съобразен с реалностите в страната, не става дума за инат. Това каза в отговор на изявлението на Стефан Димитров днес преди обяд, кметът Иво Димов.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net той посочи, че Димитров е забравил, че въпросната сграда на съда е заложена за продажба за пръв път във финансовата рамка и то с цел да се набяват постъпления.

Димов припомни, че миналата година ОбС е отхвърлил искането му сградата на бившия партиен дом да се продава, макар, че за реализирането на сделката е имало съгласие от Министерството на правосъдието.

"Дали ще е така и тази година и дали ще успеем да продадем имота - не знам, но сме длъжни да опитаме", каза градоначалникът.

500 000 лв. за ремонта на Околовръстния път трябва да присъстват във финансовата рамка, според кмета, защото проекта още не е завършен.

Димов заяви, че няма да бъде вземан нов автомобил за Обществената пералня, а стана дума за вече закупения по проекта, който приключва през септември.

Що се отнася за липсващите в бюджета пари за гориво за Общинския приют, то той ще е на подчинение на ОП "Благоустрояване" и няма как да се предвидят тези разходи в отделно перо.

Не разбирам и какво има предвид  Димитров, като казва, че няма съпоставимост на разходите, коментира още кметът. По думите му, по-скоро шефът на ОбС търси всякакви начини за изява в медийното пространство.

Иво Димов пак припомни, че има намерение да спазва стриктно заложеното във финансовата рамка и няма да надвишава разходите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини