Стефан Димитров: Бюджет 2013 на Димитровград е бюджет на ината!

Стефан Димитров коментира новия проекто-бюджет на Общината

Като бюджет на ината определи финансовата рамка на Общината за 2013 година шефът на ОбС Стефан Димитров.

На пресконференция пред журналисти днес той коментира цифрите в основните пера, които ще бъдат разглеждани и на сесия на ОбС в края на февруари.

Димитров посочи, че и тази година в бюджета са заложени 2 000 000 лв. от продажба на сгради, за които не е сигурно и няма гаранция, че ще постъпят като приход. Става дума за сградата на бившия партиен дом, в която сега се помещава съда.

"Държавата в момента няма пари да си покрива своите разходи, имитира дълг, за да плати на земеделските производители, от къде ще извади тези пари, риторично попита шефът на ОбС.

Според него, това е първия голям пробив в бюджета, още повече, че същата сграда е била заложена във финансовата рамка и миналата година.

Другата голяма "дупка" са заложените 500 000 лв. за ремонта на Околовръстния път, смята Стефан Димитров.

"Една година тези пари не ги плащаме, за втора година са в бюджета и сега ще ги плащаме", каза още той и попита защо Общината трябва да плати сумата сега, а не миналата година.

Димитров се учуди и защо няма заложени пари за гориво на автомобилите в новия приют за безстопанствени кучета, а едва 150 лв. са предвидените за лекарства пари за училищата в Общината.

Шефът на местният парламент коментира и заявеното в бюджета закупуване на нов автомобил на Обществената пералня . По думите му, с такъв социалното предприятие вече се е оборудвало по проект.

Стефан Димитров е убеден, че няма съпоставимост на разходите в новия бюджет, като посочи, че в него са отделени повече пари за Общинския драматичен театър "Ап.Карамитев", отколкото за Детски и Младежки център.

"Какви дейности и какви разходи има в театъра, при положение, че там има само гостуващи постановки?", контрира Димитров. И припомни, че администрацията е декларирала, че грижата за децата и подрастващите ще е най-важна.

Пред медиите бившият кмет говори още за Наредбата за общинските пасища и мери, която ще бъде разглеждана на сесия през фувруари и за няколко върнати от кмета Иво Димов решения на местния парламент. засегната бе и темата за водата в Меричлери и изграждането на пречиствателни съоръжения там.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини