Бебето на Пушкарски не го отърва от ареста, Атанасов също зад решетките

Генади Пушкарски и Румен Атанасов в съдебната зала

Удостоверение за раждане на дете и документ за влошено здравословно състояние на майката Ваня Митева, която живее на съпружески начала с Генади Пушкарски, бяха представени днес в залата на районния съд , когато се разглеждаше мярката му за неотклонение. До него на подсъдимата скамейка застана Румен Атанасов. Двамата бяха спипани от полицията на местопрестъплението, докато се опитваха да оберат Обредния дом в Хасково през нощта на 17 срещу 18 февруари. Двамата са били с маски, ръкавици и чорапи върху обувките, за да не оставят следи, стана ясно в съдебната зала. Според полицията двамата са автори и на обирите в БЧК, офиси и жилища в Хасково.

Двумесечното бебе на Пушкарски, както и здравословното състояние на Ваня Митева са били факт към момента на обира, изтъкна в пледоарията си прокурорът Трендафилов. Той поиска и за двамата мярка „Задържане под стража“. „Криминалните досиета на двамата са по 2 и 4 страници“, заяви представителят на държавното обвинение.

Пушкарски и Атанасов са обвинени в кражба и взлом, при условията на опасен рецидив. Атанасов има зад гърба си условна присъда за кражба, вече изтекла, а Пушкарски няколко осъждания, стана ясно в залата.

Тримата им адвокати – Маргарита Раева, Веско Георгиев и Добри Рангелов, поискаха по-леки мерки - „домашен арест“ за Пушкарски и парична гаранция за Атанасов.

„Съдът е поставен пред единствената възможност – да определи и за двамата „задържане под стража“, постанови след кратък размисъл съдията Мартин Кючуков. Той намери за достатъчно обосновано предположението, че двамата са извършили престъплението, в което са обвинени, поради факта, че са заловени на местопрестъплението. Освен това има и реална опасност да се укрият или да извършат ново престъпление, заключи съдът.

Определението може да се обжалва пред Окръжния съд в Хасково. Ако това се случи, второто разглеждане на мярката за неотклонение ще бъде на 26 февруари.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини