Народът не миряса - иска всички политици аут

Оставката на Бойко Борисов не спря народния гняв, поне в Хасково. И днес централния хасковски площад „Свобода“ бе арена на протест, както се оказа, срещу цялата политическа система на България. Очакванията, че отпадането на естествения фокус на недоволството, досегашното правителство, ще умиротвори ситуацията, не се оправдаха. Протестиращите бяха даже малко повече от вчера. Скандиранията бяха най-разнородни. Мненията за днешните събития-също. В резюме-всички политици са мафия и е по-добре да си ходят. Не е ясно кой трябва да управлява България, но е ясно кой не трябва - досегашните физиономии, вмирисаните от дългото стоене в нафталина. Нямаше име от актуалния политически спектър на родината, което да не получи своята своята доза благословии, наравно с обичайния заподозрян-любимото ЕРП от Долна Австрия. 

При разговор обаче, протестиращите се отличаваха с пълната липса на конструктивност в отговора на въпроса „А сега накъде?“ За мнозина въпросът се свеждаше до „А сега кой ?“. Заключението бе по алековски - всички са маскари. 

За разлика от предишни протести, този не хукна към сградата на EVN а приключи 40 мин след началото си. Солиден полицейски контингент бдеше за нормалното протичане на нещата. С лично присъствие се отличиха началниците на ОД на МВР комисар Петьо Петров и заместника му Недан Хаджиев.

Далеч по масиран бе протестът в съседен Димитровград. Поне 2000 души продължиха с митингите и опитаха да блокират пътя Хасково-Димитровград. Исканията на протестиращите са и далеч по-конкретни-мажоритарен избор на депутати и свикване на Велико Народно събрание за промяна на Конституцията.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини