Емели Санде взе най-важните статуетки на наградите Brit

Шотландката взе две награди, но най-важните: за най-добра певица на Великобритания и най-добър албум

Церемонията по връчването на наградите „Брит” се състоя в лондонската зала О2. Тя беше открита от групата Muse, а в качеството на гости на сцената се качиха Роби Уилямс, Джъстин Тимбърлейк и Тейлър Суифт, съобщи БГНЕС.

Емели Санде бе предпочетена пред покойната Ейми Уайнхаус, която посмъртно също беше номинирана за най-добра певица. Останалите победители са: 25-годишният музикант Бен Хауърд (за пробив и най-добър британски певец) и Адел, която получи „Брит” за сингъла "Скайфол" към едноименния последен филм от поредицата за Джеймс Бонд.

Адел не успя да присъства на церемонията, защото се подготвяше за "Оскарите", които ще бъдат връчени след броени дни. След своя миналогодишен триумф, по време на който нейната благодарствена реч беше прекъсната заради липсата на време, тя само изпрати видеообръщение. В него Адел благодари на всички и обеща да не говори много, за да не отнеме от думите на тазгодишния победител в категорията за най-добър албум.

Фолк-рок групата Mumford and Sons е обявена за най-добра британска група, а Coldplay получи приза за най-добро живо изпълнение. Те изпревариха легендарните Rolling Stones.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини