Чудеса се случват на гроба на патриарх Максим

Чудеса се случват на гроба на патриарх Максим в Троянския манастир. Посетители на светата обител вярват, че той, заедно със свещената икона на Света Богородица Троеручица, помагат на хората, които наистина вярват в тях и се молят силно. Служители на манастира поддържат тези твърдения, като споделят, че са станали свидетели как хора, които са ходили там да се молят, са се спасили от болки и проблеми.
“Молих се до гроба му и той буквално ми спаси живота! Не мога да кажа как, защото е много лично. Същото е и с иконата. Когато се помолиш силно, молитвата ти се сбъдва.”, разказва жена, която е изпитала чудото.
Една от служителките на светата обител допълва, че хората се връщат, за да споделят, че желанията им са се сбъднали. По нейни думи, пред портите на храма се вие огромна опашка от вярващи, които искат да се помолят на иконата, която стои пред мощите на патриарха.
Много от посетителите твърдят, че усещат силна енергия около гроба на дядо Максим. Те смятат, че тя се засилва от чудодейната иконата. За Света Богородица Троеручица се смята, че помага на жените да заченат.
Поради тези събития, патриарх Максим може да бъде официално канонизиран за светец. Няма изискване за минимален брой чудеса, за да се канонизира дадена личност. Решението за канонизация подлежи единствено на преценката на Българската православна църква. Също така, няма определен период за канонизиране след смъртта на някой. Този процес може да стане по всяко време, във всеки един момент.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини