Ротарианска „ Кутия на успеха“ събира средства за изявени хасковлии

ръководството на Ротари клуб " Хасково"

Една от най-атрактивните инициативи на Ротари клуб – „Хасково” наречена "Кутия на успеха" ще търси за втора поредна година адресат, който ще бъде подпомогнат за дейността си.

Инициативата, която е по идея на д-р Исмаил Мустафов, има за цел да финансира работата на жител на Хасково, който има заслуги и работи за името на града си.

"Кутия на успеха"  е действаща на всяко заседание на местните ротарианци. В нея пуска средства в размер и по свое усмотрение всеки член на клуба, чийто ден е минал успешно.

Средствата се броят през юли, когато е края на ротарианската година. Така през миналата година са събрани 700 лв., които са дадени за развитието и обучението на млад астроном от Хасково, обяви на пресконференция ръководството на организацията по повод 108- годишнина от създаването на „Ротари интернешънъл“.

Организацията, в която членува и  Бил Гейтс, е учредена на 23 февруари през 1905 год. в Чикаго от юриста Пол Харис и трима негови съмишленици. Дават името на хуманитарната неправителствена с нестопанска цел организация „Ротари“ заради ротационния принцип на управлението й. В Европа организацията стъпва след 15 години с учредяването на клуб в Дъблин. Днес по света ротарианци са над 1,2 млн. души.

В България са изградени 86 ротариански клуба. Ротари клуб-“Хасково“ съществува от 1995 година. В него членуват 28 души с право на глас и 3 -ма почетни членове. Според правилата в един клуб може да има само един член, представител на дадена професия. Целта е да се покрият възможно повече сфери, в които ротарианци да търсят съдействие за дейността си.

Като част от инициативите на хасковските ротарианци е и детския футболен турнир, който ще се проведе на 3-ти март в зала “Спартак“.

Ще участват 6 отбора от хасковски училища и футболни детски клубове. Проявата е организирана съвместно с Младежкия център. Освен грамоти и награди,  за   най-добрите ще има купи, а за всички участници- торта.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини