ВиК - проблем ошашави живеещите на ул. Ив.Вазов

Водата в блока периодично намалява и се увеличава, което създава проблеми на обитателите

Проблем с налягането на водата в чешмите си имат от години обитателите на блок №1 на ул."Иван Вазов" в Димитровград.

В различни моменти то пада драстично, чуват звуци от тръбите заради попаднал там въздух и хората не могат да свършат домакинската работа или да се изкъпят нормално, жалва се пред наш репортер пенсионерката Иванка Иванова.

Тя разказа, че проблема е не само по високите етажи, а в целия блок. Освен това, когато се промени налягането, водомерите започват да въртят по-бързо, а хората се опасяват, че това се отразява на сметките им " в тези времена и 5 лева върху сметката са много пари".

Няколко пъти жителите на блок №1 са търсили съдействието на ВиК- Димитровград, специалистите идват след много молби и след тяхната намеса проблема се оправя, но за кратко, Иванка "Последно един от съседите звъня на 12-ти февруари на ВиК и те казаха, че бързо ще отсранят проблема, но така и не се появиха" 

Според друг от живеещите в блока - квалифициран инжинер, получава се вакуум във водопроводната мрежа, а причината е хидрофорната система на отсрещния блок №17 на бул."Д. Благоев", която е свързана с блока на ул."Вазов".

Иванка Иванова казва, че проблема с водата е от няколко години, но пречи на хората да се къпят или пускат перални

За проблема потвърдиха от ВиК -Димитровград и пред наш репортер. Гл.инженер Петко Ангелов поясни, че двата блока - №17 на бул."Благоев" и №1 на ул."Вазов" са на един водопровод и хидрофорна система, а причината за промяната в налягането е проблем с помпата. Той пое ангажимент екип на водното дружество да посети веднага проблемния блок.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Живеещите в блока многократно са търсили съдействие от ВиК
Блок №1 на ул."Ив. Вазов"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини