Арестите в региона са напълниха с крадци

Петима свиленградчани са задържани за кражба на интернитови плоскости от постройка, собственост на ООД. Три от момчетата са на възраст 20 години, по един са на 19 и 24 години. Те натоварили всичко откраднато от стопанската постройка в кв. „Капитан Петко войвода” в каруца. Служител от фирмата обаче ги засякъл и ги последвал. Влязъл в спор с тях, заради което отнесъл здрав пердах. След преглед в свиленградската болница пострадалият е настаняване в Неврохирургия в Хасково с черепно-мозъчна травма. 34-годишният мъж е без опасност за живота. Извършителите са задържани до 24 часа по образуваното досъсебно производство.

При друга кражба на 2 печки с твърдо гориво и система за оповестяване са задържани 22-годишен хасковлия и 20-годишен младеж от Минерални бани. Вчера те са спряни за проверка на бул.„Освобождение”в областния град с автомобила си Тойота, където са открити инкриминираните вещи. В хода на работата станало ясно, че товарът е откраднат от складово помещение на читалището в село Конуш.

Още двама младежи от с. Войводово са задържани в РУП-Хасково за кражба. Местните полицаи са разкрили, че момчетата са задигнали от помещение на стопански двор в селото 150 м. меден проводник, ъглошлайф, виброшлайф, шлайф и 15 м. трифазен кабел.

Две нови кражби са регистрирани през денонощието. Първата е от частен дом на улица „Акация” в Хасково, където злосторниците са влезли след отключване с подбран или подправен ключ. Откраднати са телевизор, 2 тонколони и документи за вещите. Втората кражба е от къща в село Клокотница след изкъртване на прозорец. От дома са откраднати 1000 лева от гардероб. И по двата случая в РУП-Хасково са образувани досъдебни производства

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини