Тръгна подписката срещу кмета. Бай Данчо: Отрязаха ме от внучето в Англия

Подписка с искане за оставката на кмета на Хасково Георги Иванов тръгна днес на площад „Свобода“ в Хасково. Началото не се радваше на масов интерес – събралите се пред сцената не бяха повече от 20-30 души. Въпреки това за подпис пред двете тетрадки имаше по няколко желаещи, чакащи реда си.

Зад мегафона беше лидерът на една от пенсионерските организации в града Йордан Петров. Оказа се, че той е сред първите жертви на Кабелната ножица и от вторник е без кабелна телевизия и интернет. Връзката му със света обаче няма как да бъде възстановена, защото служители на общинската КОРЗ са завардили района, а оператор, който дръзне да върже отново абонат, е заплашен от глоба от 50 000 лева. Възрастният човек бе провокиран с въпрос дали изобщо ползва интернет и за какво. „Преди всичко да си виждам внучето в Англия. На 8 години е и се казва Елизабет. След като ми отрязаха кабела, семейството ми е като бездетно“, обясни бай Йордан.

После той грабна мегафона и започна яростна реч срещу градоначалника. „На Трети март тази година за първи път площадът бе изпълнен с хора, дошли да почетат Освобождението и националния празник. Нямаше го само диктатора на Хасково. Той е над тези неща. За него е унизително да дойде да поднесе едно цвете в памет на героите“, горещеше се възрастният човек.

По думите на организаторите на днешния протест те не са и очаквали масово присъствие на площад „Свобода“ поради факта, че е в работен ден. Те допълниха, че тетрадките с подписите ще са на разположение на всеки желаещ след 17 часа всеки ден. А в неделя от 11 часа канят всички недоволни от местната и държавната власт на площада за протестен митинг.

Да вземе думата докрета на площада и 75-годишната Делка Георгиева. Жената е инвалид и не успя да се качи на сцената, но мегафонът й бе даден и тя говори долу пред сцената. Ето какво каза тя: „Върнаха сина ми от военна мисия зад граница с два продупчени крака. Ходих в общината да моля за някаква помощ. И знаете ли какво ми отговориха? Казаха ми: „Никой не го е карал да ходи там“. При кмета пък изобщо не можах да вляза. При него не можело да се влиза. Причаках го на стълбите, а той ми каза само: „Аз не се занимавам с тези неща.“ С какво се занимава той тогава, питам аз?

За Спаска се вдигна цяла България. За моето дете никой не се трогна. Моето дете си отиде. Нека се радват сега!

Три деца съм дала на майка България. 28 години съм работила в МОК Медет. От 30 години чакам за общинско жилище. Е, все още чакам.“

С тези думи възрастната жена изля мъката си на площада.

Междувременно във Фейсбук също бе създадена страница за оставката на кмета на Хасково Георги Иванов. Можете да я посетите оттук - „Да съберем 26 000 подписа за оставката на кмета Георги Иванов, да докажем, че можем.“

Тодор Кръшков

75-годишната Делка Георгиева: От 30 години чакам за общинско жилище. Все още чакам

Йордан Петров: Гадовете ме отрязаха от внучето в Англия
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    На
    Накъде?
    87 -14
    12:56, 7 мар 2013
    Преди 10 минути обиколих целия център и никъде нямаше подписка.Два пъти обиколих сцената,за да я търся и да се подпиша.Да не би кметЯ и ибрикчиите му да са разпъдили хората?
    Довечера след работа пак ще търся.
  • 2
    00
    007
    37 -167
    12:59, 7 мар 2013
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Go
      goliam_praz
      122 -20
      13:04, 7 мар 2013
      Единственото успешно на кмета му е бездънното гърло свикнало само да лапа
    • Ус
      успешен кмет
      45 -13
      13:23, 7 мар 2013
      успешен само за него си и за лизачите около него.
Последни новини