Над 150 000 къса цигари и 64 кг тютюн задържаха на МП Капитан Андреево

7577 кутии или 151 540 къса цигари и 64 кг тютюн за пушене задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево през последните десет дни.

От 138 преминали пътници са иззети близо 5 000 кутии цигари, напазарувани от Турция. Макар и акцизна, стоката е била прибрана тъй като се оказала над нормата за безмитен внос.

За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 2 732 кутии цигари, за които са съставени 47 акта. Неплатеният акциз на задържаните цигари е близо 24 000 лева.

Количеството на нелегално пренасяния 64 кг тютюн за пушене е достатъчно за свиване на 64 000 къса цигари. Стойността на неплатения акциз е 9600 лева.

При един от случаите по метода на анализ на риска митническите служители отклоняват автобус с турска регистрация , пътуващ за Сърбия, за пролъчване с рентгенова апаратура, което завършва със заключение – подозрение за наличие на укрити цигари. Митническите служители откриват 6200 къса цигари в тавана на автобуса.

На двамата шофьори, чиято собственост са били цигарите, са съставени актове за митническо нарушение за пренасяне през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи на стоки, за които се дължи акциз.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини