Дървото сбира най-добрите млади строители в България

Отборите ще си мерят отвеса в изграждането на стени от тухли и итонг

Хасковската гимназия по дървообработване и строителство приема най-добрите млади строители поне в Южна България. Това ще стане в петък, на регионалната олимпиада „Най-добър млад строител“, която отбори от специализирани гимназии от 10 области в страната. За разлика от миналите години, регионът е повече от странно очертан, като вместо обичайния Южен централен район, включва и доста области извън него. Съответно конкуренцията ще е далеч по-жестока. 

Първият ден от олимпиадата ще мине в теоретическо съревнование, а от 9 часа в събота децата ще грабнат мистрията и ще започнат да градят с тухли и итонг. Същият ден следобед ще станат ясни и победителите. Те ще представляват школата си в националния кръг. 

По традиция възпитаниците на ПГДС „Иван Асен II“ се представят отлично на подобни състезания, като летвата за тях са призовите места на националните олимпиади. През миналата година възпитаниците на Дървото станаха 3-ти на отборно на „Млад строител“, а в категорията „Облицовки и настилки“ останаха на второ място, на косъм от победителите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ma
    Makishima Shogo
    21 -6
    14:54, 13 мар 2013
    Като гледам на снимката как гледат все едно не са виждали строителни материали.
  • 2
    Ot
    Ot dyrvoto
    5 -4
    18:25, 13 мар 2013
    Снимката е стара,а тези които гледат "все едно не са виждали строителни материали" бяха гости на училището от Норвегия.
Последни новини