Ученици решаваха загадки в парк "Пеньо Пенев"

    Състезание с образователен характер "Ескейп зона" организира днес ученически парламент към Детския и младежки център. Състезанието се проведе в парк Пеньо Пенев. Мотото на надпреварата бе "Ключът към природата“, по повод Деня на Земята.

    Участие взеха ученици от 5 училища, във възрастова група 5-7 клас. Учениците, които се включиха в надпреварата бяха от ОУ "Васил Левски", ПМГ "Иван Вазов", ОУ "Алеко Константинов", ОУ "Любен Каравелов" и ОУ "Христо Ботев" - село Крепост. 

    Подрастващите се подложиха на логически предизвикателства и загадки, създадени от членовете на Общински ученически парламент в Ескейп зоната, която представлява определена територия от парка.

    Поредица загадки по темата за околната среда и нейното опазване бяха задавани на участниците. Всеки екип разполагаше час за да ги реши.

    Целта на състезанието бе да подобри информираността по проблемите на околната среда, да провокира учениците да прекарват време на открито, сред природата, далеч от компютри, таблети и нездравословен начин на живот. Подобряване на комуникацията сред децата, създаването на отборен дух и придобиването на умения за работа в екип, също са сред целите на проекта.

    Организаторите от Общински ученически парламент ще се опитат да създадат традиция за ежегодното провеждане на забавно-образователната игра „Ескейп зона“. 

    Първото място грабнаха учениците от ОУ "Васил Левски", втори се класираха ОУ "Алеко Константинов", на трето място се нареди отбора на ОУ "Любен Каравелов", последван от ОУ "Христо Ботев" - село Крепост, последното място бе за учениците на ПМГ "Иван Вазов".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини