Химията се готви за дефиле в средата на април

Избрато от магията на химията ще събере общински училища в Химическата гимназия в средата на април

Домакин на работна среща на преподаватели по химия ще бъде утре Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Димитровград. Поводът е предстоящото в средата на месец април дефиле "Избрано от мaгията на химията".

На работната среща ще се коментира регламента за участие в традиционното за гимназията мероприятие, което се прави за шеста поредна година.

Ученици от 7 и 8 клас ще мерят сили в дефилето. до момента в състезанието са участвали отбори от ОУ „Ал. Константинов”, ОУ „В. Левски” – с. Ябълково, ОУ „П. П. Славейков”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, СОУ „В. Левски” и СОУ „Л. Каравелов” .

От миналогодишното, юбилейно издание, вече няма класиране по места, а само приз за най-добре представилите се, като той се съхранява и се предава на спечелилите го в следващото дефиле, припомниха днес от гимназията- организатор.

По регламент, носителят на приза в три поредни години го запазва за себе си. През годините и форматът на дефилето претърпя няколко промени. В началото участниците решаваха тест, разработваха теоретичен въпрос, обясняваха химически понятия и провеждаха химически експеримент. След това работата с виртуална химическа лаборатория замести теоретичния кръг.

А от 2011 год. (Международната година на химията) третият кръг е представяне на презентация по определена тема. Домакините на събитието не само го подготвят, но се и включват със свое участие, като помагат на отборите ( при виртуалната химична лаборатория ученици от специалността „Автоматизация на непрекъснати производства”), както и ги инструктират и им демонстрират безопасна работа в химична лаборатория.

Винаги е имало представяне на козметично студио „Красив свят”, като момичетата са гримирали и лакирали всички желаещи, присъстващи на дефилето. Както и ученици от специалността „Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП” винаги са демонстрирали кулинарните си умения чрез кетъринг в края на събитието.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини