Лъвското сърце отново на кръстоносен поход

Няма шега, но вместо Светите земи Lyonheart K тръгва на поход към готовите да платят 360 000 евро.
 
Lyonheart К е изключително красива реплика на Jaguar E-Type, която Бо Золанд и Робърт Палм ни представят под формата на купе и кабриолет. Ако видят бял свят, каквито са последните индикации, алуминиевите Lyonheart K наистина ще предложат невероятен поглед към един от най-красивите и стилни британски модели, обогатени с някои технологично нововъведения и дизайнерски решения. 
 
 
Интериорът е изцяло подвластен на ретро стила: много кожа и висококачествена дървесина, ретро контролни прибори и декоративни елементи от неполиран алуминий, хром и стомана. Към това има щипка нови технологии под формата на Bowers & Wilkins аудио система, Bluetooth/iPod/USB свързаност и подвижна инфотейнмънт система със 7-инчов дисплей. На технологията залага и подвижният мек покрив, който се сгъва само за 12 секунди при скорост до 50 км/ч. 
 
 
Задвижването на „Лъвското сърце“ ще се осигурява от 5,0-литров V8 турбо Cosworth двигател, генериращ 575 к.с. и 700 Нм. Той е куплиран с 6-степенна автоматична скоростна кутия, като комбинацията гарантира ускорение до 100 км/ч за 3,9 секунди и максимални 300 км/ч. 
 
 
Автомобилите ще бъдат ограничени до 250 бройки, като първият модел е планувано да бъде готов през декември. И сега, внимание: цената на купето е 360 000 евро, докато кабриолетът е струва 375 000. Подобна цена не може да оправдае красивите ретро форми на двата модела.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини