В Димитровград: Хора с увреждания се адаптират социално с баскетбол

За трета поредна година хората с увреждания от ДЦВУ ще тренират спорт под ръководството на Никола Попов

За трета поредна година потребителите на Дневния център за възрастни с увреждания в Димитровград  ще участват в проект по програмата на Спортното министерство "Спорт за хора с увреждания и деца в риск", информираха от център.

Разработката започна да се реализира в началото на март.В продължение на 6 месеца 12 души ще се занимават два пъти в седмицата с баскетбол. Тренировките се провеждат в зала "Младост", води ти Никола Попов.

По този начин хора с увреждания могат да съхранят и доразвият двигателните си умения и навици, да се научат на взаимопощ и подкрепа, което е важно за тях, коментира директорът на центъра Елена Тодорова.

Спортът помага и за социалната интеграция, личната изява, мотивацията на потребителите от ДЦВУ, допълни тя. Интересът към баскетбола сред хората с увреждания, посещаващи центъра се увеличава с всяка изминала година. Първата година при старта на проекта участие взеха 5 души, а втората бройката бе 7.

Тази година по проекта се предвижда да се организират няколко мероприятия, в които хората с проблеми ще демонстрират наученото. Всички спортуващи получават и екипи в рамките на разработката.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини