Михаил Константинов напуска, предупреди за опасен сценарий

Председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов обяви, че подава оставка, предаде Агенция „Фокус”.

"Както е по Търговския закон и по Устава на дружеството, аз подавам оставка пред Съвета на директорите. Надявам се - оставката да бъде приета другата седмица. Подавам оставка, защото знам, че в едни избори доверието е най-важно", каза на пресконференция проф. Михаил Константинов.

Нито премиерът Марин Райков, нито президентът Росен Плевнелиев, нито „господарят на света” Барак Обама могат да уволнят член на Съвета на директорите на акционерно дружество, дори когато мажоритарен собственик е държавата. Прочетете Търговския закон и Устава на дружеството, каза Константинов, обръщаки се към журналистите.

Няколко партии поискаха от служебния премиер той да бъде сменен заради негово политическо изказване.

Целта е да се стигне до непризнаване на изборите, хвърляне на страната в хаос и даване на възможност на олигарси с огромни дългове - да се спасят.  Това каза на пресконференция проф. Михаил Константинов, председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване”, предаде „Фокус”.

Има данни, че една доста голяма партия ще получи доста по-нисък резултат от това, което е очаквала. Една друга пък малка партия ще изчезне завинаги от политическата карта на България. За ДПС няма да говоря – въпросът е с кого ще се коалират”, добави Константинов.

Днес, като народ и държава, ни заплашва огромна опасност, каза още проф. Михаил Константинов.

„Нещата почнаха случайно. След февруарските протести, които бяха отчасти силови, премиерът Бойко Борисов внезапно подаде оставка. И досега смятам, че това можеше да се избегне, но то се оказа спасително за партия ГЕРБ”, добави проф. Константинов.

„Без съмнение елитът се изплаши и изпадна в паника”, добави той.

„Не само правя прогнози, правя добри прогнози”, добави той и припомни втория тур на президентските избори през 2011 г.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини