И Алеко излъчи победители в училищния кръг на Spelling Bee

Победителите в състезанието, заедно с директора Дорина Желязкова

Възпитаничката на ОУ "Ал.Константинов" Ния Венциславова се класира на първо място в училищния кръг на Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Ния спелува правилно думата potential и победи Виктория Иванова Атанасова, която се класира на второ място.

И двете  ученички се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 20 април в Стара Загора. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 11 май в София.

В състезанието в Алеко участваха  28 ученици от 5-7 клас. Надпреварата беше много успорвана и се разиграха 17 кръга.

Дикторът беше Дейвид МакКалън, доброволец от Корпуса на мира на САЩ, а негови помощници в журито бяха преподавателите по англ. език Красимира Маркова и Мария Стоянова.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. 

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител  в миналогодишното състезание е  дванадесетгодишният Румен  Стефанов Димитров от СОУПНЕ „Фридрих Шилер” -Русе.  

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Участниците в надпревара по правопис на англ.език
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини