Общината кандидаства по проект за ремонт на зала "Младост"

От Общината ще разработят и подготвят проект по линия на трансграничното сътрудничество за ремонт на Спорта зала "Младост"

Местният парламент в Димитровград днес даде съгласие Общината да разработи проект и да участва като водещ партньор по програмата за Трансгранично сътрудничество България-Турция. Целта на разработката ще бъде ремонт на Спортна зала "Младост".

Тази идея лансира още преди време кметът на Общината Иво Димов. При последното гостуване на бившия спортен министър Свилен Нейков градоначалникът заяви, че се обмисля такава възможност. За реализирането й обаче думата имат Общинските съветници.Те докрепиха докладната единодушно с 27 гласа "за".

Ако проекта бъде одобрен, ще бъде отпусната безвъзмездна финансова помощ, която е по линия на Европейския съюз, а 15 % от целия проект е съфинансиране от националните бюджети на страните- партньори, е записано в докладната с вносител кмета Иво Димов.

Още през октомври м.г. писахме, че ремонта ще включва подмяна на отоплителната инсталация, осветлението и ел.обзавеждането.

При възможност ще се търси и разширяване на залата, за да се провеждат различен вид спортни състезания.

Общината иска от държавата и площадката до Зеленчуковия пазар в Димитровград, снимка-В.Караджов

Отново днес съветниците приеха решение за придобиване на имотите на Спортна зала "Младост", комплексите "Миньор" и "Раковски", борцовата зала на Неделен пазар и спортната площадка "Миньор", намираща се на Зеленчуковия пазар.

Причината е, че в момента тези имоти са и държавна и общинска собственост и е отправено искане до Областния управител за деактуването им. И тук общинарите единодушно подкрепиха предложението с 26 гласа "за".

И залата по борба на неделен пазар да стане общинска собственост, решиха съветниците

С трето решение парламентаристите дадоха съгласие да се отпуснат 820 лв. от бюджета на Общината за финансиране на клуб "Здраве и дълголетие".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини