Изборите бръмнаха. Преглед на печата

„Стандарт": Изборите бръмнаха

Предизборната кампания бръмна от нов скандал - МВР подслушвало незаконно. Липсва контрол върху използването на мобилната техника за следене, обяви главният прокурор Сотир Цацаров. Той представи вчера резултатите от проверката по сигнала на Сергей Станишев за слухтене без право на политици и бизнесмени по времето на Цветан Цветанов. Шпионска кола е засичана от полицейски камери в София, когато по документи се е водела в гаража на МВР. Задачите в службата за подслушване се спускали устно, отразявали се в "едни тефтери", нямало писмени правила за унищожаване на ненужни СРС, установи още прокуратурата. Цветанов да напусне политиката, скочиха БСП, ДПС, "Атака" и Кунева. Няма да го направя, липсват доказателства, отговори бившият МВР шеф. ГЕРБ го защити с декларация. Гарантирам, че Цветанов не е правил такива неща, обяви и Бойко Борисов.

„24 Часа": След "БГ Уотъргейт" отстраниха директора на СДОТО и началник в МВР

Временно се отстраняват от длъжност директорът на дирекция СДОТО Сергей Кацаров и началникът на отдел в дирекцията Радко Димитров, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Петя Първанова е образувано дисциплинарно производство по чл. 230 от Закона за МВР. Кацаров и Димитров се отстраняват до приключване на производството.

„Труд": Борисов: Гарантирам, че Цветанов не е правил тези неща

Гарантирам, че Цветанов не се е подвел и не е правил тези неща и рано или късно истината за това ще излезе наяве. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Смолян в коментар по повод изнесения доклад на прокуратурата за нелегалните подслушвания.

„Аплодираме бързите действия на прокуратурата. Месеци наред даваме сигнали за милионите източени от „Белене", Цанков камък, „Хохегер". 19 дела са прекратени за „Белене", посочи Борисов.

„Дума": Повреда в турбогенератора спря V блок на "Козлодуй"

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е бил изключен в 22,39 ч. в неделя от енергийната система на страната поради установен пропуск на водород, служещ за охлаждане на турбогенератора в машинната зала - конвенционалната, неядрена част на блока, съобщиха от централата вчера.

От техническа гледна точка причината за повредата е елементарна - разкъсване на уплътнения, коментира зам.-председателят на Агенцията за ядрено регулиране Борислав Станимиров, който заедно със зам.-министъра на енергетиката Божан Стоянов се е включил в 3 ч. през нощта в сформирания щаб за установяване на причините за инцидента.

„Новинар": Получаваме уникален код за достъп до здравното досие

От днес започва приема на заявления за получаване на уникален код за достъп до здравното досие.

Желаещите трябва да подадат лично формуляр в офиса на районните здравноосигурителни каси. Уникалният код за достъп ще се предава на хартиен носител в запечатан плик, предаде БНТ.

Чрез него пациентът може да отвори досието си, за да види заболяванията си и извършените прегледи.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини