Изтриха Сандански. Преглед на печата

„Дума": Скандалът с подслушванията влезе в комисия на ЕП

Председателският съвет на Европейския парламент е взел решение в сряда темата за масовите незаконни подслушвания в България да бъде разпределена за разглеждане на Комисията по граждански права, правосъдие и вътрешен ред. В тази комисия се разглеждат най-сериозните доклади по въпросите на нарушенията на човешките права, функционирането на системите за сигурност, годишните доклади на Европол и за Шенген.

Стартираната процедура дава възможност за изслушване на отговорните лица пред комисията. Председателският съвет на ЕП е преценил, че последният тежък за България проблем заслужава много подробно анализиране в специализираната комисия, преди да бъде докладвано в пленарната зала.

„24 Часа": Дянков пред „Уолстрийт джърнъл": Кабинетът падна не заради икономиите

"Мнозина анализатори казват, че правителството на Бойко Борисов е паднало заради мерките за икономии. Истинската причина обаче е това, че ние не успяхме да реформираме сектори като енергетиката и здравеопазването и да наложим мерките за икономии и в тях. Европа се нуждае от по-умен дебат за мерките за икономии", написа в своя статия, публикувана в "Уолстрийт джърнъл", бившият вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков.

Той припомня, че мерките за икономии са обвинявани за всички беди на Европа едва ли не от всички - от президентите на САЩ и Франция Барак Обама и Франсоа Оланд през бюрократите от МВФ и ЕС до стачкуващите работници навсякъде на континента.

„Труд": Според "Алфа Рисърч" ГЕРБ увеличава дистанцията пред БСП на 5,6%

В дните около официалния старт на предизборната кампания дистанцията между ГЕРБ и БСП е в рамките на 5.6%, сочат резултатите от социологическо проучване на агенция "Алфа Рисърч", по поръчка на "Дневник". Спрямо март подкрепата за ГЕРБ нараства от 21.9% до 22.5%, а тази за БСП спада от 17.4% на 16.9%.

Ръстът на доскорошните управляващи се дължи основно на мобилизацията на техните симпатизанти в столицата и в по-големите, управлявани от кметове на ГЕРБ градове. Сред електорално най-силните за тях места са София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, където постигат и най-добри резултати. В редица региони с икономически трудности обаче и в малките населени места ГЕРБ са изправени пред спадаща популярност, сочат резултатите от проучването.

„Монитор": Бивш шеф на досиетата: Има покрити милионери от ДС

Цялата истина за кредитните милионери няма да излезе наяве, защото не е ясно дали на Комисията по досиетата са предадени всички документи за проверка.

Това съмнение изрази вчера бившият зам.-шеф на комисията „Андреев" Евгени Димитров в интервю за БНР. „Има много неща, които по елегантен начин си заминаха във времето", каза Димитров и обясни, че по времето, в което Комисията „Андреев" е проверявала кредитните милионери, през 2002 г., е работела по документи, взети от БНБ. През 2005 г. обаче след закриването на комисията архивите били предадени на ДКСИ като неин правоприемник.

„Стандарт": Изтриха Сандански

Гаф изтри Мелник, Петрич и Сандански от картата на България. Пиринско се изпари в рекламен клип, който примамва инвеститорите у нас. Видеото се върти по най-известните бизнес телевизии в света - CNN, CNBC, Bloomberg TV. Ще оправим гафа до понеделник, обещаха от консорциума "Инвестиционен прогрес", който реализира рекламната кампания. Фирмата е взела 3,7 млн. лв. европари за кампанията. Клипчето с издънката, което взриви нета, струва 28 500 лв. Освен с видеото България се рекламира и с карета и банери в печатните и онлайн изданията на медии като Financial Times и The Economist. "Отзивите за видеото са отлични. Получаваме запитвания за използваната технология в клипа от колеги, работещи с агенциите по инвестиции в Унгария, Турция, Сърбия", коментираха от консорциума. А броят на посещенията в сайта на Агенцията за инвестиции е скочил 3 пъти след старта на кампанията.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини