Димитровградските съветници в спор за ансамбъл Звездица

Танцов ансамбъл "Звездица" стана повод за сериозен спор на сесия на ОбС-Димитровград

Сериозен спор предизвика днес в зала "Гросето" димитровградското читалище "Звездица". Повод стана докладната, която внесе Таня Делчева от "Да за Димитровград" за отпускане на 4 000 лв., с които да се обезпечи пътуване на Танцовия ансамбъл на фестивал в Германия.

Според докладната, сумата е нужна, за да подпомогне пътуването на танцьорите, поканени в Международния фолклорен фестивал. в Битбург.

Срещу това обаче възрази кмета Иво Димов, които каза, че държавната субсидия на "Звездица" е 22 000 лв., допълнително читалището взема и субсидия от Общината. Градоначалникът изрази опасения, че ще бъде създаден прецедент и други читалища ще започнат да искат пари за своите пътувания.

Според шефа на комисията по култура към ОбС Христо Цветков, ако бъдат отпуснати 4 000 лв. то това ще бъде за сметка на някоя от предстоящите културни прояви в Общината.

На друго мнение бяха от коалиция "Да за Димитровград", чийто член Калина Монева призова колегите си да бъдат практични и разумни и да подкрепят предложението, защото то касае димитровградските деца.

В хода на дебатите стана ясно, че се подготвя регламент за финансиране на задграничните пътувания на различни местни читалища и формации, за да има равнопоставеност.

Накрая предложението на Делчева бе гласувано със 17 гласа "за", 11 съветници се въздържаха, от общо гласували 28.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини