Читалище „ Заря" чества 155 години

Най-старото читалище в Южна България и четвъртото създадено по ред в страната- хасковското „ Заря“ става през тази година на 155 лета.

По този повод читалищното настоятелство и секретарят Александър Милушев са стегнали пищна програма, която започва на 11 май с преглед на музикалните школи „ Празник на младия талант“.

В своеобразното надсвирване участват освен местните школи и още 6 от Южна България.

На 13-ти май празниците продължават със „ Стари градски песни и игри чудесни“ с участието на група „ Нежни думи“ . Духовият оркестър на Хасково, който води началото си от читалище“ Заряа“, ще свири на следващия ден. На 15-ти май е концертът с участието на хор „Родна песен“ и „Славей“ от Харманли. Сред най-атрактивните дни от честванията е 16-ти май. Тогава пред читалището изкуството си ще покажат всички танцови трупи.

Кулминацията на празниците е на 17-ти май с официалното тържествено събрание-концерт. Тогава ще бъде връчен и плакетът за почетен член на читалището на 95-годишния Видю Димитров, който е експредседател на основаното през 1858 година културно средище и на околийския читалищен съвет.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини