Търсят най-зелен бизнес, най-активна община и най-зелен град

За трета поредна година Министерството на околната среда и водите стартира Национална кампания „Зелена България”. Кампанията е финансирана от ОП „Околна среда ”.

Кампанията има три категории: за най-зелен бизнес, за най-активна община, бенефициент по оперативната програма, и за най-зелен град. Всяка малка или голяма фирма, община, град или квартал- всеки, който е отделил време в грижа за околната среда като е чистил, засаждал, погрижил се е да икономиса хартия, вода или електроенергия, отварял е „зелени работни места”, опазванл застрашени животински или растителни видове, може да се включи в кампанията и да бъде носител на благодарствения знак „Зелена България”.

Най-добрите предложения ще бъдат определени от комисия. Срокът, в който бизнес компаниите могат да се включат в първия етап на кампанията за зелен бизнес е 27 май 2013 г.

Кампанията „Зелена България” има за цел да мотивира мисленето в посока към опазване на околната среда. Със средства от Оперативна програма „Околна среда“ се изграждат пречиствателни станции за отпадъчни води, канализации, системи за модерно управление на отпадъците и се опазва богатото биологично разнообразие в страната.

През 2011 г. Хасково взе приза "Най-зелен град" в категорията за населени места от 30 000 до 100 000 души. Същата година дворът на Обединени Ученически Общежития  бе отличени за най- добро ландшафтно оформление. Димитровград пък стана  носители на специални награди в надпреварата за "Най-зелен град в България", заради реализация на проекти „За приветлива градска среда”.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини