Комисия избира днес имената на учителите на годината в Димитровград

Традиционната церемония по награждаването на учителите на годината ще се проведе на 24 май на площад "България", снимка-архив

Учители на годината за община Димитровград в четири категории предстои да избере специална комисия, която заседава днес в местната администрация.

Поводът е празника на славянската писменост и българската просвета и култура -24 май, каза шефът на Хуманитарния отдел в общината Антоанета Шаркова.

Комисията, начело на която е Шаркова ще определи преподавател на годината за детските градини, начален, прогимназиален и гимназиален етап и традиционния деец на културата.

Номинирани са 15 преподаватели от 8 учебни заведения, като предложенията идват от самите училища и детски градини.

Критериите за избор и тази година са професионалните и лични качества на учителите, инованитивни методи на преподаване, както и техни лични постижения и успехи на техните ученици, поясни Шаркова.

В комисията влизат председателите на постоянните комисии по култура и образование към ОбС Христо Цветков и Тодор Тодоров, ескспертите в Хуманирантия отдел Жени Александрова и Минка Стоянова и директорът на ОДЗ Сийка Николова.

Награждаването на учителите на годината и културния деец ще се проведе на тържествено честване на 24 май на площада пред Общината от 10:30 часа.

Припомняме, че през 2012 г. учители на годината станаха Надежда Димитрова от ОДЗ №2, Йорданка Първанова от СОУ"Любен Каравелов", Йорданка Коджабашева от ПМГ"Ив.Вазов" и Стефка Иванова от ЕГ"Д-р Иван Богоров". Деец на културата за миналата година e хореографът на "Галаксико" Тихомир Митев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини