Детският отдел на градска библиотека се пренесе в градините

Светла Билярска с част от книжките, дарени на библиотеката от популярна банка

Детският отдел на Градска библиотека "П.Пенев" с част от своя книжен фонд започва обиколки по градините в Община Димитровград. Това е една от инициативите в рамките на националната библиотечна седмица, която тече в момента.

Целта е да бъде стимулирано ранното четене при малките деца, защото те не могат да посещават детския отдел, поясни библиотекарят Светла Билярска. Много малко са и читателите на библиотеката в градинска възраст.

До момента са посетени два филиала на тукашни градини- "Радост" и "Роза". На малчуганите са представени част от книжките с приказки, получени като дарение по проект "Вълшебната стая".

В рамките на него Детски отдел вече се оборудва с над 140 богато илюстровани издания за деца от 1 до 6 години.

"Децата се радват много, четем приказки, разглеждат книжките, каза още Билярска. Тя поясни, че вече има заявки от нови детски градини за посещение. В инициативата се включва и актьорът Иван Нечев, които влиза в ролята на четещ на забавни истории.

Билярска прикани децата и техните родители по често да посещават отдела с детска литература. Предоставените от дарението книжки ще бъдат в обособен за целта кът, които всеки може да разгледа и да заеме книжка.

И след края на националната библиотечна седмица от Детския отдел няма да преустановят посещенията в ОДЗ-тата, казаха от там.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини