Емигрирала димитровградчанка се превърна в благодетел за болна жена

39-годишната Любов, чиято операция мина успешно

Емигрирала преди години в Швейцария димитровградчанка за пореден път прояви своето благородство и помогна на млада жена в нужда.

Става дума за Дафина Пфиртер, която заедно със семейството си е сред дългогодишните дарители на несъществуващия вече дом за сираци в Скоболево.

Преди дни Дафина даде от личните си средства сумата от 540 лв., нужни за операцията на 39-годишната шивачка от Социалното предприятие- Димитровград Любов Димитрова. Тя страда от коксартроза на лявата тазобедрена става и спешно се нуждаеше от интервенция.

Както Dimitrovgrad.bgvesti.net вече писа преди Великден, операцията на Любов премина успешно. За осъществяването й миналата есен в Димитровград бе организиран базар. Открита бе и набирателна банкова сметка.

Така бяха събрани 3 120 лв., с които бе извършена операция в болница в Ст.Загора. В момента младата жена се възстановява успешно.

За да видят как се чувства Любов, дома й посетиха Дафина Пфиртер и колеги от Социалното предприятие. Че мястото й се пази и всички я чакат да се завърне на работното място, увери директорът на Социалното предприятие Магдалена Ванчева.

Семейството на Любов е благодарно на всички димитровградчани, включили се в акцията миналата есен. Топли думи имаше и към Дафина за подкрепата и помощта. Оказа се, че това не е първия жест на емигриралата димитровградчанка към сем.Димитрови. Преди 21 години съдбата ги среща отново, когато на Любов се е наложила спешна операция, но в Швейцария, където Дафина живее.

Към днешна дата сметката в подкрепа на Любов Димитрова още е отворена, тъй като са нужни пари за довършване на лечението. Ако желаете, можете да помогнете:

IBAN: BG54 UNCR 7000 1520 6990 41 – Любов Райчева Димитрова

BIC(SWIFT): UNCRBGSF

Дафина, заедно с колежките на Любов
Дафина Пфиртер от много години помага в различни социални каузи в Димитровград
Семейството на Любов, заедно с директорът на Социалното предприятие Магдалена Ванчева

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини