Готов е идейният проект за аква парк на мястото на "Кораба" в Димитровград

Сградата на дискотека "Кораба" от години е запусната

Готов е идейният проект за изграждане на аква парк на мястото на бившия комплекс "Кораба" в парк "Марица" в Димитровград.Предвиден е басейн, преливник за изкуствени вълни, три пързални, заведение за бързо хранене, съблекални.

Предстои направата на работен проект. Той ще бъде включен в общ проект за ремонт на парк "Марица", каза кметът на Общината Иво Димов.

Припомняме, че през ноември 2012 г. на среща с млади хора от Димитровград градоначалникът огласи идеята, запустялото от години място да бъде превърнато в модерно съоръжение за отдих. Преди това на няколко пъти за комплекса бе търсен концесионер, но неуспешно.

Общата стойност на проекта за промяна на парка и комплекс "Кораба" вероятно ще възлиза на 7 000 000 лв. Администрацията смята да търси пари по оперативни програми на ЕС през 2014 г. В този период града ни попада в програмата "Региони за разтеж", поясни кметът.

Разработен и входиран от местната администрация е и проектът за ремонт на Спортна зала "Младост". Там Общината ще кандидатства по програмата за трансгранично сътрудничество "България- Турция". Припомняме, че реконструкцията на залата включва подмяна на отоплителната инсталация, осветление и ел. обзавеждане.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Басейн "Миньор" е обиколен от дървета и храсти

До басейна се стига през гора от дървета

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини