Търговците на тържището за череши край Крепост недоволни от масите

Търговците на череши недоволстват, че си плащат местата, а нямат маси

Търговците на тържището за череши по пътя между Хасково и Димитровград до село Крепост недоволстват. Те не са съгласни с предоставените им маси за ползване, които по думите им са от вторични суровини.

Според една от продавачките, за едни от търговците има нови маси, а за други те са втора употреба.

"Плащаме по 20 лв. за място, а не за маса, значи всеки може да си пригоди своя", коментира жена, която не пожела да си каже името.

Търговците твърдят, че първоначално наема от 20 лв. бил поискан за целия период, в който се търгува с череши. По-късно станало ясно, че парите са за 20 дни търговия. Таксите се плащат в кметството в Крепост.

От нас се изискват какви ли не документи- за произход, за касов апарат, за търговия, минават НАП, Агенцията по храните, Полицията, а ние не можем да искаме нищо, коментираха още продавачите.

Те се ядосват и на факта, че тържището за череши се ползва и за продажба на други видове плодове и зеленчуци. Тази година продавачи от други места подбиват и цената на черешите.

Припомняме, че миналата година след препоръка от КАТ, пазарът срещу градината на село Крепост бе изместен до комплекс "Щъркелите", за да се избегнат инциденти край пътя. Промените бяха предшествани от среща в село Крепост между производители и представители на Общината, КАТ, Агенцията по храните.

Миналата година имаше някакъв ред, бяха донесени 40-50 маси, тази година само 20 от сергиите стават за ползване, жалват се още производителите на череши от Крепост. Част от тях сами са си сглобили дървени маси, защото казват, че голяма част от сергиите са предплатени от други търговци и местата недостигат.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Недоволство има и заради старите сергии
Места има, маси няма, възмущаваше се Венко Павлов, който също продава череши
Част от масите на тържището са нови
Други работят на маси "втора употреба"

Част от новите маси стоят празни
Средно по 2,50 се търгува кило от черешите край Крепост
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини