Отпадна таксата за наем на място на пазара за череши край Крепост

Кметът Иво Димов се срещна днес по обяд с търговците на череши край "Щъркелите", където стана ясно, че таксата от 20 лв. отпада

Таксата от 20 лв., която търговците на череши на тържището до комплекс "Щъркелите" плащат за наем на място, отпада. Това стана ясно след среща на кмета Иво Димов с продавачите на пазарчето днес по обяд.

Както писахме вчера, работещите там твърдят, че няма достатъчно места, а част от масите са стари и не стават за търговия.

Те недоволстваха още, че сергиите се заемат от търговци на други видове плодове и зеленчуци.

По телефона Димов позвъни на кмета на Крепост Димитър Белчев и му каза да върне парите, дадени от търговците за наем.

Остава обаче предварителното запазване на местата, което хората ще правят в кметството,  за да има ред.

Димов коментира, че с отпадането на таксата ще има равнопоставеност. Кметът констатирал при проверката, че има свободни маси, но като цяло те не стигат за всички.

"Миналата година осигурихме 50 маси от частни търговци и те стигнаха, но тази година няма такава възможност, затова сме докарали едва 25 маси", каза Димов. Той допълни, че хората са прави и, че е нямало равнопоставеност на пазара, затова е разпоредил сумите за наем да бъдат върнати.

Търговците на череши вече няма да плащат наем, ще пазят само ред за масите

Общината осигурява обособено място за продажба на череши, няма как за всички търговци да бъдат поставени маси, смята Димов. За улеснение на продавачите в района на пазара е поставена вече и химическа тоалетна.

По отношение на търговците на други плодове и зеленчуци на черешовото тържище край Крепост, градоначалникът каза, всеки има право да избира къде да продава.

Част от търговците одобриха решението на кмета, таксите за място да отпаднат. Други пък се притесниха, че може да останат без маси, ако дойдат да продават на тържището по-късно през деня. Като цяло обаче, продавачите не са доволни от реколтата тази година, същото важало и за продажбите към момента. Черешата била по-дребна, заради малкото паднал дъжд.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини