Стефан Димитров: МБАЛ "Св.Екатерина" трябва да остане общинска

На пресконференция днес Стефан Димитров коментира приключилите избори за парламент и новото предложение за конкурс за болничен шеф

"Никой в Общински съвет - Димитровград досега не е наясно какво очакваме от новия управител на МБАЛ "Св.Екатерина" - да закрие болницата, да я съживи или да я реорганизира", това заяви шефът на ОбС Стефан Димитров на пресконференция днес.

Той посочи мотивите си за докладната, с която се настоява за нова процедура за конкурс в МБАЛ. Според него, трябва да има ясна стратегия за развитие на болницата. Димитров напомни, че такава липсва в програмата на спечелилия кандидат- д-р Християн Стойков.

Шефът на ОбС застана зад позицията, че здравното заведение в Димитровград трябва да продължи да бъде общинско.

"Колко отделения и на какви нива да бъде МБАЛ "Св.Екатерина", това може да каже фирмата-консултант, която кмета може да наеме", каза още Димитров.

На среща с медиите от коалиция "Да за Димитровград"  коментираха още, че програмата за развитие на МБАЛ "Св.Екатерина" трябва да бъде и актуална, освен ясна.

Съветниците отправиха и своите препоръки към новите народни представители от Хасковски избирателен район.  Те ги приканиха да не забравят за проблемите на Димитровград и областта.

От "Да за Димитровград" имат намерение да проведат срещи във всички населени места и общинския център и да подготвят протоколи от тях.

Тези протоколи ще бъдат изпратени на народните представители, тъй като те физически не могат да обиколят навсякъде и да се срещнат с хората, заяви Стефан Димитров.

От групата на "Да за Димитровград" днес отправиха своите препоръки към новите депутати

Препоръки към новите управници в различни области отправиха още Катя Панева, Калина Монева, Леко Леков, Таня Делчева, Тодор Ташев, Иво Георгиев и Стефан Венков.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини