Демонтираха опасни баскетболни кошове в двора на ОУ "П.Славейков"

Опасните кошове в двара на училище "Славейков" бяха демонтирани и обезопасени днес

Пет баскетболни коша днес бяха демонтирани в двора на димитровградското ОУ "П.Славейков". Причината - корозирала основа, която създава опасност по време на спортните занимания на учениците.

По думите на пом.директорът Никола Вълчанов, ремонтите в двора на школото са планови и съвпадат с проверките на Министерството на спорта за годността на съоръженията и площадките в училищните дворове.

Вчера от Регионалния инспекторат в Хасково оповестиха, че проблем със състоянието на спортните площадки имат две димитровградски училища - ОУ "П.Славейков" и СОУ "Васил Левски".

Още преди два месеца от "Славейков" са инициирали собствена комисия, която е изпратила докладна до кмета Иво Димов за състоянието на кошовете.

След разрешение от Общината започва ремонт, който включва поставяне на нова триъгълна основа, заливането й с бетон и ново монтиране на съоръженията за баскетбол.

"Ремонтите на двора при нас са традиционни и се правят винаги през летния сезон, когато учениците са малко на брой или във ваканция", обясни още Вълчанов.

Потърсен за коментар, директорът на СОУ Васил Левски" Антон Иванов каза, че на спортната площадка на училището проблемни са били стари метални врати, които вече са премахнати.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Общо 6 са кошовете в двора на "Славейков", само един от тях е претърпял ремонт преди време
Пом.директорът Никола Вълчанов показва новата триъгълна основа на кошовете, която ще бъде залят с бетон

Разрешението от Общината за извършване на ремонт на спортните съоръжения
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини