Галаксико с над 40 купи от фестивал в съседно Хасково

Тихомир Митев показа купите от фестивала "Вълшебен свят" в Хасково

С над 40 купи се върнаха от участие от хасковския международен фестивал "Вълшебен свят" танцьорите от балетен център "Галаксико".

Над 250 танца са изпълнили талантите от школата на Тихомир Митев в рамките на тридневното си участие в общо 11 танцови стила. Те са били оценявани от международно жури.

Освен с купи и медали, "Галаксико" са се върнали и с покана за участие във формейшън, организиран догодина в италианския град Венеция.

Тя е дошла от един от членовете на журито- Игор Дел Местре. Разноските от 500 евро по участието на нашата формация са поети от организаторите, поясни Тихомир Митев.

Безплатно участие в международно състезание в Нови Сад е получила и талантливата Ясмин Кирилова, която ще пътува за там през ноември.

От Хасково, "Галаксико" са се върнали и с Грант при, както и с парична награда на един от спонсорите. С нея вече е закупена камера, която да запечатва участията на димитровградския балет по сцените.

Утре възпитаниците на Тихомир Митев заминават за участие в международен балетен конкурс във Варна. Там ще се представят Ясмин Кирилова, Александра Драгова и Георги Каменов. Те първо ще преминат предварителен кастинг, след което се надявам танцьорите ни да продължат напред, каза още Митев.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини