Сидеров ще пита главния прокурор за отнемане на имунитета на президента

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров ще пита главния прокурор - какви са процедурите за отнемане на имунитета на президента Росен Плевнелиев, предаде „Фокус”.

"Президентът иска да продължава да има анархия, да има хаос. Тази липса на категоричност ми дава основание да се обърна към главния прокурор и да го питам какви са процедурите за отнемане на имунитета на г-н Плевнелиев и привеждането му към отговорност за държавна измяна", каза председателят на „Атака” Волен Сидеров.

„Максимално бързо ще потърся разговор с главния прокурор”, заяви Сидеров. По думите му президентът Росен Плевнелиев наблюдава безпристрастно дни наред как „метежници и вандали се вихреха в центъра на София с недопустими призиви за насилие, за убийства”.

„Има опасности за агресия и това е опасно за националната сигурност. Предложих който протестира, да го прави законно”, посочи Сидеров.

„Президентът вече беше заявил, че сваля доверие към кабинета заради назначението на Пеевски за шеф на ДАНС. То беше оттеглено и той няма повече причина да сваля доверието. Сега какво казва – дава ли доверието”, попита Волен Сидеров.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини