Плаващ луксозен остров

В днешно време богатите хора се чудят какво да си купят с парите, които вече и не знаят колко са. Много от тях си имат острови, а почти всеки притежава и луксозна яхта. За да се задоволят и най-амбициозните им прищевки, на сцената на луксозните стоки и изобретения се появи уникален проект за плаващ частен остров.

Проектът на британска компания, състоящ се в дизайна и изработката на мобилен остров върху луксозна яхта, е отговорът на терзанията на безгрижните богаташи. Според скептиците, творението им може да се определи, като нещо средно между кич и безумие. Истината обаче е, че всичко е въпрос на вкус. Целта на проекта е създаването на перфектния частен остров, с всички характеристики на истински остров, върху платформа на съвременна луксозна яхта.

Идеята на британците е изпълнена с много въображение и усет към детайла, като островът ще бъде изработен от стомана и ще бъде с дължина около 90м. На това морско чудовище може да се открие всичко, което се предполага, че би имало на един остров - миниатюрен вулкан, върху който тече водопад и се “влива” в огромен плувен басейн, разположен в нещо като долина и заобиколен от бамбукови къщички и палмови дръвчета. Всичко това е разположено върху палуба, с дизайн като от круизен кораб. Предвидено е и място за кацане на хеликоптер, както и тропически бар зад бамбуковите къщички. Във вътрешността на вулкана има кино зала, библиотека, игрална зала, фитнес и спа център, както и луксозни апартаменти с тераси. Яхтата разполага с подвижна платформа, която играе роля на малко пристанище, от което собствениците могат да “пообиколят” в океана с водни колела. Когато милионерите се отегчат от басейна, могат да излязат и да продължат плаването си върху шезлонг, обграден от палми сред собствения си луксозен остров. Яхтата ще развива скорост от 15 възела и ще може да приюти до 10 пасажера.

Идеята на дизайнерите е била да се създаде впечатлението за вълни, които се разбиват в тропическия остров върху луксозна яхта. Британската компания е заложила на елементи, които са вдъхновени от островите на Карибите, Индийския океан и Полинезия. Очакванията им са да се продава добре, когато стъпи на пазара, тъй като все още е на етап проект, но едва ли това ще продължава дълго. От британската компания са решили да проектират това екстравагантно творение, тъй като мислят, че е забавно, а и пазарът е залят от яхти, които изглеждат по сходен начин. Този проект ще бъде уникален на сцената на луксозните тематични яхти. Тяхната мисия е да си извоюват отделна пазарна ниша, в която другите дизайнери не биха се осмелили да експериментират.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини