Анонимният мъж от СРС-то с Ванчев е Тодор Бояджиев

Иван Ванчев

Анонимният мъж от последният разговор на окръжния прокурор Иван Ванчев, чиито тайни записи бяха публикувани днес в Afera.bg, е Тодор Бояджиев, научи Haskovo.net. Номерът на мобилния телефон, посочен в разпечатката, е на бизнесмена, кумец на бившия вицепремиер Цветан Цветанов. През последните години той нашумя в редица скандални случаи, сред които Дюнигейт, апартаментите на Цветанов, големият брой обществени поръчки, които е спечелил.

Името му влезе в медиите само преди дни, когато в централни медии бе публикувана информация, че Бойко Борисов е забранил на високопоставени членове на ГЕРБ да се срещат с бизнесмена и дори да доближават хотела му в Минерални бани. Забраната се отнасяла и за Цветанов. Източник на Haskovo.net потвърди достоверността на този случай. Това е станало на събранието, на което бе сменен областният координатор на ГЕРБ за Хасково Иво Димов с Делян Добрев.

Репортер на Haskovo.ent позвъни на посочения в разпечатката телефон 0887565656, но не вдигна никой.

Окръжният прокурор Иван Ванчев пък заяви, че не си спомня чий е телефонният номер на мъжа от последния разговор в СРС-то. Освен това заяви, че се познава с Тодор Бояджиев от 15 години, често разговаря с него по телефона и не вижда нищо нередно в публикувания таен запис.

Ето го, както е публикуван в Afera.bg:

21.09.2012. 22:02 часа. Мъж от мобилен телефон с номер 0887565656 се обажда на окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев на мобилен телефон с номер 0884110084.

Ванчев: Ало?

Мъж: Бре к‘во направихте вий бе, още ли са избирате?

В: Румен Боев и Ситнилски на първо гласуване…

Мъж: Е-е-е-е, браво!

В: Да, така че нашите хора са 100%.

Мъж: Да, смятай че с Румен имаме да се напиваме като…

В: Абсолютно, абсолютно, да!

Мъж: След тази бляскава победа…

В: Камен Ситнилски, нашия човек.

Мъж: Еми чудесно

В: Да, абсолютно! Кучетата нека да реват сега…Отивам при Недопустимата…

Мъж: Допустима, това е Недопустимо.

В: Да!

Мъж: Така е, така е.

В: Айде!

Окръжният прокурор заяви, че не знае и за кой Румен става дума, с когото Тодор Бояджиев възнамерява да се напие по повод избирането на Камен Ситнилски във Висшия съдебен съвет. Посъветва ни за да попитаме него. Но той не вдига телефона.

Междувременно днес стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка на изтеклите СРС-та. Ще се проверява достоверността на проведените разговори, законно ли е било подслушването, какви са били резултатите от разработката, ако е имало такава, както и как са изтекли СРС-тата към медиите.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини