Павета по футбола. Вестниците в неделя

„Труд": 16-ият ден на протести приключи без инциденти

22:00 часа - На практика протестното шествие за днес приключи. Орлов мост вече е освободен. Група от хора остана в подлеза на университета.
21:37 - Няма регистрирани инциденти и нарушения на обществения ред, обстановката е спокойна.
21:17 - Дъждът се засили и почти провали протеста пред централата на БСП. Останаха съвсем малко хора. Възстановено е движението на Орлов мост в столицата, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Протестиращите са освободили блокираният Орлов мост и преминаването там се извършва нормално.

„Стандарт": След слух за преговори: Бойко и Сергей втвърдиха позиции

Бойко и Сергей втвърдиха позициите си, че не могат да работят заедно в парламента, за да не са налага кабинетът да се крепи на депутатите от "Атака". Въпреки слуховете за преговори между двете най-големи партии лидерите им отрекоха всички варианти, че могат да работят заедно. За обща дейност в парламента призова дори и Европа, стресната от действията на националистите у нас. Преди ден соцлидерът Сергей Станишев дал да се разбере, че няма да вкара партията дори в негласен съюз с ГЕРБ. "Трябва да дадем една година на кабинета, после да направим избори заедно с тези за Европейския парламент, нямаме още решение по този въпрос, но според мен трябва да вървим в тази посока", коментира пък вчера Димчо Михалевски, зам.-председател на парламентарната група на Коалиция за България. "Ние изкарахме хората на улицата с някои наши назначения и начина на вземането на решения", призна Михалевски пред TV7.

„Труд": Ивайло Московски: Ако бяхме в парламента, щяхме да се сбием с „Атака"

Настоящият депутат и бивш транспортен министър Ивайло Московски заяви в студиото на „Тази събота" по бТВ, че ГЕРБ са били изгонени от парламентарната зала. Повод за това е станало поведението на депутатите от партия „Атака" и лидера й Волен Сидеров.

Московски посочи, че ако партията присъства в пленарна зала, „щяхме да се сбием с „Атака."„Провокациите вътре щяха до доведат до омаскаряване на всички", каза той и посочи, че по време на заседанията, „Атака" и лидерът им влизат между редовете на депутатските банки, обиждат хората от ГЕРБ и правят преки опити за сблъсък. „ Не само към мен има такива, но и към Десислава Атанасова, Бойко Борисов, Цветан Цветанов."

„Стандарт": Павета по футбола

Павета полетяха срещу сградата на БФС вчера и удариха сериозно по и без това влошения имидж на футбола ни. Протест срещу безобразията в ЦСКА събра близо 1000 души до езерото "Ариана" вчера, но се изроди в погром. Вандали потрошиха прозорците на жълтото здание на "Иван Асен II". Те запалиха факли на партера, а ударна бригада влезе вътре и го опустоши. Двама полицаи гледаха безпомощно, подкрепленията дойдоха бързо, но до снощи нямаше информация за арести. Повечето мирни фенове на ЦСКА съзряха опит за подмяна на протеста им, тъй като забелязаха в първите редици на атаката хора на "Титан". Легендите на клуба ги подкрепиха и се обявиха против вандалщината. БФС пусна декларация в същия тон - погромът е опит за сплашване, режисиран от истинските виновници за бедите в ЦСКА.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини