Ледена епоха започва от 2014 година

Руски учени разобличиха мита за глобалното затопляне. Вместо това, през следващата 2014 година ще започне малък ледников период.

Двама руски учени Владимир Башкин, ръководителят на лабораторията “Газпром ВНИИГАЗ”, и Рауф Галиулин от Института по фундаментални  биологични проблеми към Руската академия на науките, след години на изследвания заявиха, че през2014 г. Земята я очаква застудяване, пише вестник “Аргументи на  седмицата”.

Ще започне Малката ледникова епоха. Тя ще се промъкне незабелязано, ще настъпва постепенно и ще продължи най-малко два века. Пикът на  намаляване на температурите ще бъде достигнат  в средата на XXI век. Според учените, последните относително топли зими са само следствие на цикличната активност на Слънцето и цикличните промени в климата. Затоплянето е продължило от XVIII век до наши дни.

При това учените казват, че антропогенните фактори (човешкото въздействие върху околната среда) не играят в климатичните промени толкова голяма роля, както активно се пише в медиите. За всичко е виновно Слънцето. По-точно, периодите на слънчева активност. От 2014 г. ще  започне постепенно намаляване на активността на звездата и на земята ще се спусне “зима, зима, зима”.

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини