"Уимбълдън" взе поредната си голяма жертва - Серина Уилямс е аут

Германката Сабине Лисицки прекрати серията от 34 поредни победи на Серина Уилямс през този сезон и отстрани световната номер едно в мач от четвърти кръг на "Уимбълдън", предаде БГНЕС.

Така действащата шампионка се превърна в поредното голямо име след Мария Шарапова, Рафаел Надал и Роджър Федерер, което си тръгва преждевременно то кортовете в Лондон.

Лисицки оцеля след 8 поредни гейма на американката, за да си заслужи победата с 6:2, 1:6, 6:4. След първия сет, който Уиялмс заслужено загуби, американката изигра ураганна втора част и поведе с 3:0 гейма в третия, решителен сет. Никой вече не се съмняваше в победата ѝ, но германката показа страхотен характер, след като върна пробива, беше пробита отново, но пак направи рибрейк и не само - от 2:4 Лисицки взе следващите три гейма и сервираше за победата. В този момент Серина имаше точка за връщане на пробива след двойна грешка на германката, но тя я отрази и с уинър взе най-голямата победа в кариерата си.

Лисицки, която има един полуфинал на "Уимбълдън", ще играе с естонката Кая Канепи в опит да повтори най-доброто си постижение тук.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини