Диригентът Доцо Вътков- почетен гражданин на Димитровград?

Диригентът Доцо Вътков да стане почетен гражданин на Димитровград предлага културната общност в града

Диригентът на Духовия оркестър в Димитровград Доцо Вътков да стане почетен гражданин на Димитровград. Това предложи публично днес временният шеф на Градска библиотека "П.Пенев" Петко Каневски по време на среща с кмета на Общината Иво Димов.

Повод за идеята стана откровение на диригента на Духовия оркестър, че има намерение да се оттегли от активна творческа дейност. За свой приемник Маестрото посочи музикантът Митя Йорданов. Той е пианист и дългогодишен ръководител на Джаз трио Димитровград.

Доцо Вътков е начело на Забавно-духовия оркестър на Димитровград от 1991 -ва година, когато пристига тук след пенсионирането си. Преди това Вътков е бил диригент на Ансамбълът на строителните войски в столицата.

Носител е на редица престижни национални награди, а преди три години бе обявен и на деец на културата в Община Димитровград.

Сред тях ордените „Кирил и Методий“ – първа и втора степен, медал „Св. Кл. Охридски“, „Златна лира” на Съюза на българските музикални и театрални дейци, два пъти е отличник на Министерството на културата.

Пианистът Митя Йорданов ще наследи Доцо Вътков като диригент на Духовия оркестър

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини