Спешно освежават зала "Асен Краешников" за юбилея на КДК

Зала "Асен Краешников" до КДК ще се ремонтира спешно от Общината

Спешен освежителен ремонт на изложбена зала "Асен Краешников" до КДК започна Община Димитровград.

Този месец ще бъдат боядисани стените и колоните в помещението, а където е нужно ще се направи шпакловка, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Светослав Стойков.

Той не уточни конкретната сума, нужна за строителните дейности, но бе категоричен, че това няма да е последната реконструкция на залата.

Припомняме, че спешен ремонт на една от колоните в "Асен Краешников" вече беше направен през ноември 2011 г. заради наводнение в изложбената зала.

А освежаване се налага и заради честванията по повод 50-годишния юбилей на Клуба на дейците на културата в Димитровград.

Годишнината се отбелязва през 2013 година, а част от програмата вече е в ход. През септември предстои юбилейна изложба на художника с корени от село Крепост Христо Панев, а през октомври картини в залата ще подреди друг творец - Кънчо Кънев.

Рожденият ден на КДК е плануван за 1 ноември, когато ще се открие изложба на 50-годишни художници с димитровградски корен. До края на 2013 г. свои творби ще покаже и шефът на КДК и изявен фотограф в последните години Инко Бургелов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В залата до КДК последната изложба бе на Академията за таланти
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини