Димитровградчани се завърнаха от международен фестивал в Север Кипър

НЧ "Христо Ботев" при посещението си в Северен Кипър

От успешно участие в международен фестивал в Северен Кипър се завърнаха преди ден танцьорите от НЧ "Христо Ботев" в Димитровград. Там те взеха участие в надпреварата, заедно с участници от общо 6 държави.

Председателят на читалището Ирина Костадинова разказа, че са очаровани от посрещането и програмата на домакините, които са се погрижили нищо да не им липсва.

Освен богата културна програма, представителите на отделните държави е трябвало и да приготвят характерни за страната ястия в народни носии.

"Решихме нашите гозби да бъдат таратор, шопска салата и яйца по Панагюрски. Иначе в Северен Кипър махме три концерта, на всеки един от тях бяхме с различни облекла", разказа още Костадинова.

В рамките на визитата читалищните дейци от Димитровград са посетили и Общината в града-домакин Гьонюели и са разменили подаръци с кмета.

Димитровградските танцьори са получили покана догодина отново да посетят фолклорния фестивал. Те сърдечно благодарят на спонсорите си за възможността да посетят надпреварата в Север Кипър. Сред тях са заводите "Неохим" и "Вулкан".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини