С нов проект в Димитровград стимулират заетостта

В зала "Гросето" бе презентиран нов проект

Общинска стратегия за насърчаване на заетостта подготвя община Димитровград по съвместен проект с италианската община Форли. Тя е част от проект, който днес бе презентиран в зала "Гросето".

Стойността му е 183 260 лв. като водещ партьор е нашата община.  Целта е осигуряване на висококачествени работни места и на възможности за съчетаване на личния и професионален живот, посочи при откриването зам.кметът Росен Кузев.

По думите му, работата по проекта стартирала преди две години, финалът е настореч за октомври т.г. В рамките на разработката е предвидено да се проучат и анализират добри национални и европейски практики в това отношение, да се създаде партньорска мрежа със съответните организации от Форли, като се осъществи обмен на опит и добри практики.

Предстои обучително посещение за представители на целевата група от община Димитровград във Форли, като през септември в града ще пристигне италианска делегация за предстоящата по проекта международна конференция. Предвидено е и издаване на наръчник с добри практики по темата, стана ясно на срещата днес.

Зам.кметът Росен Кузев обяви дейностите по новия проект

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини