Инфаркт убил Чочо

Причината за смъртта на 48-годишния актьор Петър Попйорданов-Чочо е инфаркт. Това е окончателната версия на лекари и разследващи, научи „Всеки ден".

Доскоро се смяташе, че падането от двуметрова стена на Боянските гробища е довело до преждевременната смърт на любимия артист. Всичко това обаче е било просто фатално струпване на няколко обстоятелства.

„Сякаш Господ си го е искал, майка му го е викала...", споделят все още покрусените от кончината му актьори от Народния театър. Чочо е имал проблеми със сърцето, но не е ходил редовно на кардиолог. „Просто все не намираше време, казваше си: „Аз съм млад все още, има хляб в мен", разказват негови колеги от артистичните среди.

Сърцето му обаче не могло да издържи мъката по загубата на майка му. В същото време актьорът изпитал и голяма радост, когато разбрал, че социалните все пак ще им разрешат да осиновят дете.

Цяла година Чочо и неговата любима Даниела се борили, за да получат попечителство над малката Екатерина. Двете силни емоции - мъка заради загубата на майка му Катя и осиновяването на дете със същото име - погубили Чочо. Той не могъл да издържи и докато бил на гробищата, му станало лошо, завило му се свят, сърцето му спряло да бие. След това последвало залитането и падането от високата стена. Дори да не бил паднал от толкова високо, инфарктът най-вероятно е щял да бъде фатален, коментират негови приятели.

„Не чашката, не алкохолът или такива глупости го убиха. Той беше спрял да пие, беше се променил. Но съдбата си върви по своя ход", тюхкат се приятели на Чочо.

Според лекарите актьорът е загубил съзнание, преди да падне от стената на Боянските гробища. Мистерия обаче остава въпросът, дали е щял да оцелее, ако по това време се е намирал на друго място.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини