В канската жега: младите на басейн, старите вкъщи, неумитите - във фонтана

Хлапета потърсиха синьо спасение в централен фонтан

Канската юлска жега днес изпразни от съдържание центъра на Хасково. В рамките на два часа по обед, хората навън можеха да се преброят на пръстите на двете ръце. Изключение правеха обществените фонтанчета, населени от неумити българчета. С видимо удоволствие, хлапетата правеха салта във фонтана до новостроящата се часовникова кула. Хлапетата търсели дълго къде да се плацикат, но изборът им се ограничил от странно защо ненапълнения фонтан срещу театъра. На срещуположният, в известно заведение, пък ги гонели. 

Малко по-големите бяха избрали по-цивилизован начин за разхлаждане и населиха басейните. Тинейджъри и наскоро завършили ученици видимо се забавляваха, докато правеха салта в синьото спасение. Когато жегата им идваше в повече се преместваха на заведенията за по един пенлив освежител. После обратно във водата. 

Зрелите люде пък съхраняваха енергия вкъщи или в краен случай-под климатика. 

Днешната жега определено налагаше нужда от охлаждане. Официално, температурите в Хасково стигнаха скромния максимум от 32.8 градуса, съобщават от синоптичната станция. В центъра обаче термометрите отчитаха по 37-38 °. Дори и тази температура обаче не биеше абсолютният рекорд за 24-ти юли. Точно преди 100 години Хасково се е пекъл на 39 градуса по Целзий.

Г. Христов

Поне половин дузина деца се забавляваха в малкото басейнче
Много повече тинейджъри се разхлаждаха на "Лебеда"
Акробатики

UV-защита от жарко слънце и жарки погледи
Към басейна
Някои не излизаха от там
Грижовен татко спасява щерка си от жегите
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини