Премахват опасни катерушки и пързалки в дворовете на димитровградските градини

Акция по премахване на опасни детски съоръжения предприе Общината

Акция по демонтиране на опасни детски съоръжения, намиращи се в дворовете на детските градини започна Община Димитровград, научи Dimitrovgrad.bgvesti.net.

Става дума за пързалки, люлки и различни катерушки, които са поставени преди десетилетия и представляват опасност за здравето и живота на малчуганите, обясниха от пресслужбата на тукашната администрация.

Мероприятието е предприето след писмо на кмета Иво Димов, с което се сформира специална комисия. Тя е направила оглед на детските площадки в градините и е преценила кои съоръжения не отговарят на изискванията за безопасност . Част от тях ще бъдат премахнати, друга - обезопасени.

Преди дни без една от високите си пързалки остана двора на ОДЗ №2 -"Приказка". Съоръжението бе демонтирано, защото е потенциално опасно. От Общината обещаха да предоставят списък на градините, където ще тече акцията.

Припомняме, че през пролетта специалисти от местната администрация направиха оглед на състоянието на катерушките и люлките на детските площадки в Димитровград. Част от неподходящите също бяха отстранени.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

В двора на ОДЗ №2 бе премахната опасна пързалка, висока близо 2 метра
Комисия е направила оглед на детските съоръжения в дворовете на градините

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини