Влак помете рибар на жп прелез

Мястото на сблъсъка

Товарен влак връхлетя и помете джип Опел „Фронтера” на рибар на ЖП прелез „Сивата река” край Свиленград. От удара, джипът с варненска регистрация се преобърнал до траверсите, а разнебитеното му ремарке с лодка застанало с носа към релсите. Инцидентът станал около 16.50 часа. Няма пострадали. Шофьорът успял да се измъкне преди удара. Според очевидци пък, шофьорът бил в колата, но се измъкнал невредим от преобърнатото возило. Неофициалната информация съпътстваща инцидента рисуваше противоположни картини.

Според земеделец озовал се близо до мястото на събитието, джипът тръгнал да форсира жп-линията, но на нея намалил/спрял, вероятно поради повреда. Малко по късно налетял идващият товарен влак, който се движил бавно. Машинистът пробвал да набие спирачките, но огромната композиция спряла бавно. Локомотивът ударил ремаркето и завъртял около оста си джипа, който впоследствие се преобърнал. Друга версия пък гласи, че возилото тръгнало да пресича линията преди идващия влак, но в последния момент шофьора решил, че няма да премине и спрял. За съжаление твърде близо. Влакът го ударил и преобърнал. Не е сигурно и колко души са пътували във „фронтерата”.

Със сигурност става въпрос за рибар, който често ловувал на р. Марица, довериха отлично запознати източници от рибарските среди.

Г.Христов

Джипът бе зрелищно преобърнат до релсите

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини