Международна фондация посети хора с увреждания от Димитровград

Представители на френска фондация посетиха

Представители на фондация We’ll be There ! Onlus бяха на гости в Дневния център за възрастни с увреждания в Димитровград, разказа директорът Елена Тодорова.

Хората с увреждания бяха посетени от председателя Емануела Сана от Италия и доброволката Невена Желева. На потребителите гостите предоставиха лакомства и тениски с логото на Фондацията, които им останаха за спомен.

Чуждестранната визита бе съпътствана и от открита трудотерапия на потребителите на Дневния център. Тя включваше почистване на отпадъци, трева и клони от района на ботаническата градина. Както писахме, тя се намира в двора на бившата Марбас болница и ще бъде открита през месец септември.

След почистване на мястото около Ботаническата градина най- активните потребители бяха наградени с тениски на Фондацията.

"Целият екип на Дневния център работим за успешната социализация и интеграция на хората с увреждания.Чрез всеобщите усилия на всички - и на потребители, и на служители вярваме, че в бъдеще ще се радваме на прекрасна Ботаническа градина", поясни още Тодорова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Трудотерапия на открито проведоха потребителите на Дневния център за възрастни хора с увреждания

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини