Зачестяват случаите на домашно насилие това лято в Димитровград

Повече случаи на домашно насилие отчитат в Община Димитровград това лято

Повече случаи на домашно насилие през летните месеци в община Димитровград отчитат от центъра, работещ по тези проблеми тук. Той се помещава в Българо-гръцкия център в бившето училище "Климент Охридски".

За последната една година помощ срещу домашен тормоз са потърсили 41 души, отчете ръководителят му Антония Филева. Заедно със специалисти от фондация "Х & Д Джендър перспективи" тя се занимава с хора, потърсили подкрепа след преживян в семейството проблем.

Филева коментира, че принципно летният период е време, когато подобни случаи са по-малко. Изключение има през тази година, тъй като жители на града и общината са подавали сигнали по-често.

Освен психологическа и юридическа подкрепа, в центъра се предлагат и трудово-посреднически услуги. Не рядко възрастни хора, които не боравят с компютри, искат помощ при попълване на документация за работа или др.

Центърът е отворен и през лятото всеки работен ден от 10:00 до 16:30 часа, където се редуват юрист, психолог и трудов посредник, разказа още ръководителят му.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Пострадалите от насилие могат да потърсят помощ от специалисти в офиса в Българо-гръцкия център, бивше училище "Кл.Охридски"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини